Groot assortiment tuinbeelden

Achteraf betalen mogelijk

Snelle & veilige verzending in NL & BE

Fonteinen beton

Wilt u iets extra’s in uw tuin? Naast bloemen en planten is een betonnen fontein dé eyecathcer voor in uw tuin. Bij Tuinbeeldencenter hebben we fonteinen tuinbeelden in diverse hoogtes en stijlen, kortom geschikt voor iedere tuin en situatie. 

Tuin fontein compact beton

Tuin fontein compact beton

Prachtige klassieke tuin fontein van massief beton. De fontein is voorzien van twee schalen en heeft..


€149,95
Geen voorraad

Betonnen fontein Classico

Betonnen fontein Classico

Fontein met sierlijke klassieke voet, één schaal en een spuitfiguur. Het water uit de schaal wordt d..


€199,00
Geen voorraad

Tuin fontein beton medium

Tuin fontein beton medium

Deze nauwkeurig afgewerkte middelgrote fontein is geschikt voor vrijwel iedere tuin. De tuinfontein ..


€299,00
Geen voorraad

Betonnen fontein Pescado

Betonnen fontein Pescado

Tuinfontein gemaakt van winterhard beton, kortom geschikt voor alle seizoenen. Deze set bestaat uit ..


€199,00
Op voorraad

Betonnen fontein Alegra

Betonnen fontein Alegra

Fontein gemaakt van beton, met twee schalen en voorzien van een prachtig ornament in de vorm van een..


€319,00
Geen voorraad

Tuin fontein beton XL

Tuin fontein beton XL

Prachtige klassieke betonnen fontein van massief beton. Deze fontein heeft 2 schalen, oftewel waterp..


€749,00
Geen voorraad

Waterornament beton wit

Waterornament beton wit

Dit betonnen waterornament is een prachtige decoratie voor vrijwel iedere tuin. In de vierkante voet..


€129,00
Geen voorraad
1 - 7 van 7 (1 pagina's)
Alle tuinfonteinen zijn gemaakt van robuust en winterhard sierbeton.

Klassiek waterornament

In een chique tuin mag een fontein eigenlijk niet ontbreken. Een fontein is niets meer dan een natuurlijke of kunstmatige installatie die water naar buiten spuit. Zelfs al in de tijd van de Romeinen waren er al fonteinen, bijvoorbeeld aan de uiteinden van aquaducten. Dit maakt dat de fontein een tijdloos en klassiek waterornament is.

Beroemde waterfonteinen van over de wereld zijn bijvoorbeeld de Trevifontein in Rome, de grootste en meest barokke fontein van de stad, gebouwd in 1762. Wat dichter bij huis vind u Manneken Pis in Brussel, afkomstig uit 1619. Het leuke aan fonteinen is dat u ze in heel erg veel verschillende soorten, maten en stijlen kunt kopen. Door het stromende water is een fontein een speels waterornament dat net dat beetje extra flair geeft aan uw tuin.

Betonnen fontein kopen

Bij Tuinbeeldencenter.nl hebben we een ruime keuzen uit verschillende soorten en maten betonnen fonteinen. Van 60 cm tot wel bijna 2 meter hoog, maar allemaal in dezelfde prachtige kleur wit/grijs. Natuurlijk zijn het uiterlijk en de vormen van de fontein het belangrijkst. Een betonnen fontein zorgt voor een mooi evenwicht met al het groen in de tuin. Zo kunt u bij ons tuinfonteinen kopen die qua uiterlijk meer lijken op de standaard schalenfontein of juist met een sierlijk en kunstzinnig uiterlijk.

Maar we hebben ook fonteinen met een apart en bijzonder uiterlijk, bijvoorbeeld onze fonteinpiraat of een heks met ketel. In eerste instantie verwacht je niet dat dit fonteinen zijn, maar niets is minder waar.

 betonnen fontein


Een betonnen waterornament is heel veelzijdig. In de zomermaanden staat het uiteraard garant voor een prachtig uitzicht. Zittend op het terras kunt u genieten van een mooi uitzicht op het water wat langs de fontein glijdt. In de winter kan het flink vriezen waardoor het niet verstandig is om de fontein aan te hebben staan. Wij adviseren dan ook om in de winter het water uit de schalen te halen en de pomp los te koppelen. Verder zijn onze fonteinen winterhard, hierdoor kunt u ook in de winter genieten van uw prachtige betonnen ornament van hoge kwaliteit.
 

Fonteinen speciaal voor de tuin

Onze tuinfonteinen zijn met de hand gegoten van massief sierbeton en hoogwaardig afgewerkt. Dit heeft een aantal belangrijke kenmerken en voordelen.

Ten eerste hebben de betonnen fonteinen dankzij hun massieve karakter een hoog eigen gewicht. Dit wil zeggen dat de ornamenten erg zwaar zijn en niet zomaar om zullen vallen. Ook in slechtere weeromstandigheden blijft de fontein netjes op z’n plek staan. Daarnaast zijn de beelden hierdoor ook bestendig tegen vorst. Een fontein werkt natuurlijk op water, maar er kan ook regen op het beeld terecht komen. Onze sierfonteinen zijn hier gelukkig tegen bestand. Wel adviseren we om ’s winters het water uit de schalen te halen en de pomp los te koppelen.

Ten tweede worden al onze betonnen beelden, ook de fonteinen, afgewerkt met een grijs patina. Patina is een soort extra laag dat alleen wordt aangebracht op bepaalde onderdelen van de fontein zodat deze onderdelen extra geaccentueerd worden. Dankzij het patina komt er meer dieptewerking in de betonnen fonteinen en worden ze nóg mooier.

Al onze tuinfonteinen van beton worden door gespecialiseerde bezorgers tot aan uw deur afgeleverd. Als u vragen heeft over bijvoorbeeld de werking van een specifieke fontein, dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice. We helpen u graag verder.