Groot assortiment tuinbeelden

Achteraf betalen mogelijk

Snelle & veilige verzending in NL & BE

Tuinbeelden mensen en figuren

In deze categorie vind u ons assortiment tuinbeelden van mensen en figuren. Alle tuinbeelden zijn gemaakt van winterhard beton.Bent u op zoek naar een beetje extra uitstraling van uw tuin? Dit kan onder andere bereikt worden door er tuinbeelden van mensen en figuren in te plaatsen. 
Bij Tuinbeeldencenter kunt u beelden in de vorm van mensfiguren kopen in diverse soorten.


Tuinbeelden van vrouwen

Misschien vind u het lastig om een voorstelling te maken van tuinbeelden van mensen en figuren. Deze categorie beelden is namelijk veel breder dan dat u waarschijnlijk denkt. Om te beginnen zijn er tuinbeelden van vrouwen. Deze beelden weerspiegelen het vrouwelijk schoon. Betonnen vrouwenfiguren zijn al eeuwenlang populair. Vroeger was de vrouw dan ook een veelvoorkomend onderwerp in de beeldhouwkunst.

Tuinbeelden van mannen

Naast vrouwenbeelden bestaan er natuurlijk ook mannenbeelden. Hierbij is er ook erg veel keuze in het soort beeld dat u kunt bestellen. Net als dat vrouwen een populair onderwerp waren in de vroegere kunst, waren mannen ook een veel gebruikt subject. Denk hierbij aan beeldschone mannen, zoals bijvoorbeeld het klassieke beeld van David van de kunstenaar Michelangelo. We hebben niet alleen klassieke beelden, maar bijvoorbeeld ook een leuk beeld van een boer in ons assortiment. Een echte aanrader en leuke binnenkomer om te plaatsen op of rond het erf van een boerderij. Als laatste vind u in deze categorie ook Jezusbeelden.


Beelden van engelen

U zou ook kunnen kiezen voor een engelenbeeld van beton. Engelen zijn de boodschappers van God en zijn vertegenwoordigt in meerdere godsdiensten. Engelenbeelden zijn erg geschikt om te neer te zetten bij herdenkingsplaatsen. Daarnaast zijn, net als vrouwenbeelden ook engelen al eeuwenlang een populair onderwerp in de kunst.


Mariabeelden

Als een engelbeeld niet zo erg uw ding is, maar u wilt wel een beeld in de tuin hebben die te maken heeft met het geloof, dan kunt u ook kiezen voor een Mariabeeld van beton. Maria is binnen de Rooms-Katholieke kerk de belangrijkste heilige. Een Mariabeeld kan eigenlijk op meerdere plekken neergezet worden. Zo’n beeld staat natuurlijk prachtig in de tuin, maar misstaat ook zeker niet als huisdecoratie of bijvoorbeeld bij een kapelletje of andere gedenkplaats.

Borstbeelden & bustes

Wilt u liever niet een compleet mensfiguur in de tuin of in huis hebben staan? Dan is een borstbeeld of buste misschien een betere keuze. Borstbeelden zijn net als Mariabeelden erg divers. U kunt ze zonder zorgen in de tuin plaatsen, want ze zijn gemaakt van weerbestendig sierbeton net zoals alle andere beelden. Een borstbeeld komt echter ook heel goed binnenshuis tot z’n recht en wordt vaak gebruik als decoratie in horecagelegenheden. De mogelijkheden zijn dus eindeloos.

Bartje beelden

Als laatste kunt u ook bij Tuinbeeldencenter.nl terecht als u op zoek bent naar een beeld van Bartje. Bartje is het hoofdfiguur uit de boeken van Anne de Vries. Vooral in Drenthe is Bartje erg populair. Zijn verhalen zijn later zelfs verwerkt in een televisieserie. Het originele beeld van Bartje staat dan ook in Drenthe, in Assen om precies te zijn. In ons assortiment vind u authentiek uitziende replica’s van het beeldje in Assen. Deze beelden zijn gemaakt van polystone en zeer geschikt om buiten te plaatsen. Zo’n beeldje mag dan ook niet missen in de tuin van een Bartje-fan.

Mensfiguren voor in de tuin

Al onze betonnen beelden van mensen en figuren zijn zeer geschikt om te plaatsen in de tuin. Bijna alle beelden zijn gegoten van massief beton. Oftewel de beelden zijn van zichzelf heel erg zwaar. Dit betekent dat de beelden erg stevig zijn en dat u ze ook in de extremere weersomstandigheden gewoon buiten kunt laten staan.
Daarnaast zorgt het massieve beton er ook voor dat de beelden bestand zijn tegen vorst. U hoeft niet bang te zijn voor scheuren in de winter. Het enige wat u aan onderhoud aan de tuinbeelden moet doen, is dat u ze af en toe (bijvoorbeeld eens per jaar) een keer moet schoonmaken. Ze staan natuurlijk wel buiten dus de kans bestaat dat vogels hun ontlasting erop loslaten of dat er mos op gaat groeien. Door eens per jaar het beeld te reinigen, blijft het zo lang mogelijk mooi.