Groot assortiment tuinbeelden

Achteraf betalen mogelijk

Snelle & veilige verzending in NL & BE

Oosterse beelden van beton

Op zoek naar oosterse beelden van beton? Je vindt het bij Tuinbeeldencenter. Van pagode tot boeddha, allemaal gemaakt van winterhard beton. 


Door ons diverse assortiment in afmetingen is er voor iedere sitatie en tuin een prima keuze te maken. Alle oosterse beelden zijn gepatineerd afgewerkt met de hand. Hierdoor ontstaat een prachtig diepteffect. Wilt u een echte oosterse sfeer in de tuin creëren? Dan zijn oosterse beelden de finishing touch! Bij Tuinbeeldencenter.nl hebben we een breed assortiment met veel soorten en maten tuinbeelden om uit te kiezen. Zo ook de Oosterse beelden. Maar wat moet u zich bij Oosterse beelden voorstellen? We sommen hieronder de verschillende soorten voor u op:

 

Boeddha’s van beton voor buiten

Om te beginnen zijn er de klassieke Boeddhabeelden. Boeddhabeelden stammen af van het boeddhisme, een geloof dat vooral in Azië veel voorkomt. De grondlegger van dit geloof droeg de naam Boeddha. In veel Westerse landen zie je vooral binnenshuis veel Boeddhabeelden. Vaak zijn dit kleine beelden van een lachende Boeddha. Zo’n beeldje in huis geeft toch een soort relaxte en rustgevende sfeer met zich mee.

Dus waarom zou u deze sfeer niet ook in de tuin willen? De tuin is namelijk vaak een plek waar u wilt relaxen en tot rust wilt komen na bijvoorbeeld een hectische werkdag. U kunt kiezen uit verschillende soorten beelden, van bijvoorbeeld een mediterende Boeddha tot aan een happy Boeddha. Al deze beelden zijn gemaakt van massief beton waardoor ze alle weersomstandigheden aankunnen. Een Boeddhabeeld heeft een absolute meerwaarde voor de tuin.

Chinese krijgers van beton

Misschien zijn Boeddha’s en het boeddhisme niet helemaal uw smaak en bent u meer gecharmeerd van de Chinese geschiedenis . Dan zijn betonnen beelden van Chinese krijgers een goede keuze. Deze beelden zijn replica’s uit het terracottaleger van Xian. Dit is het best bewaarde museum van China. Het terracottaleger bestaat uit wel 8000 beelden van Chinese strijders, deze beelden zijn meer dan 2000 jaar oud!

De originele beelden waren gemaakt van klei. Onze replica’s zijn natuurlijk weer gemaakt van massief sierbeton zodat ze zo lang mogelijk mooi blijven. Deze Chinese beelden zijn zeer geschikt om er meerdere van te nemen. Denk bijvoorbeeld aan twee strijders die bij de ingang van de tuin of het huis staan. Als u een tuin heeft die is ingericht met Oosterse sferen, dan kan een Chinese krijger zeker niet ontbreken.

Pagodes en rankei’s van beton

Als laatste heeft u bij Tuinbeeldencenter.nl de keuze uit pagodes en rankei’s gemaakt van sierbeton. Wellicht wilt u liever geen beelden van mensen in de tuin hebben, dus geen Boeddhabeelden of Chinese krijgers, maar wilt u wel die kenmerkende Oosterse sfeer in de tuin creëren. Dit kan perfect door het plaatsen van betonnen pagodes en rankei’s.

De pagode is oorspronkelijk gezien een gebouw dat bij veel Aziatische tempels voorkomt. Bij een pagode is de onderste verdieping het breedst en worden de verdiepingen steeds smaller naarmate de pagode hoger wordt. De pagodebeelden zijn een soort miniatuurversies van deze grote tempelgebouwen. Een rankei bestaat aan de andere kant maar uit een verdieping. Dit is dus niet hetzelfde als een pagode. Een rankei bestaat uit een soort gebogen sokkel waar een lantaarn op is geplaatst. De rankei is dan ook een van de populairste accessoires van een Oosterse tuin. In een rankei kunt u vrij gemakkelijk verlichting aanbrengen. Niks is er zo sfeervol als een mooi pad door de tuin dat verlicht wordt door enkele rankei’s.

Haal Oosterse sferen in uw tuin met hoge kwaliteit beelden

Naast de oosterse sfeer en uitstraling zijn kwaliteit en duurzaamheid belangrijk bij de keuze van een beeld. Bij Tuinbeeldencenter bent u verzekerd van topkwaliteit. Ten eerste zijn onze beelden vrijwel allemaal gegoten van massief beton. Het voordeel van beton is dat de beelden hierdoor een hoog eigen gewicht hebben en niet omvallen. Beton is daarnaast winterhard, waardoor ze zelfs bij strenge vorst buiten kunnen blijven staan. Ten tweede zijn onze beelden afgewerkt met een donkergrijs patina. Dit is een soort laag waarmee belangrijke onderdelen van een beeld extra geaccentueerd kunnen worden. Door de patina afwerking komt het beeld echt tot leven en lijken de Boeddha’s, krijgers, pagodes en rankei’s net echt.