De elegance van het Borstbeeld

Het borstbeeld bestaat al eeuwen. De Romeinen lieten zich inspireren door de Griekse beeldhoudkunst. De Grieken beeldden goden en belangrijke sleutelfiguren af als perfecte wezens. Volmaakt en vol van schoonheid, van top tot teen. De Romeinen lieten zich maar al te graag verleiden door deze beeldhoudtechniek. Je ziet daarom ook veel overeenkomsten tussen de beeldhoudkunst van de Grieken en de Romeinen. Op een gegeven moment hadden de Romeinen behoefte aan meer realiteit. De persoon die in de vorm van een borstbeeld geportretteerd werd hoefde niet perfect te zijn. Een kromme neus mocht er ook wezen! Het borstbeeld vormde zo een mix tussen schoonheid en realiteit. Iets wat niet meer is verdwenen. Anders zouden wij geen borstbeelden op onze webshop hebben staan.

borstbeeld beton blog

 

Sleutelfiguren en rolmodellen

Die achtergrondinformatie houden we graag in eren. De borstbeelden van Tuibeeldencenter zijn dan ook rolmodellen en sleutelfiguren die ons inspireren en die in de tuin of op een mooie plek in huis een bepaalde sfeer met zich meebrengen. Een gevoel van status misschien? We stellen je graag voor aan onze betonnen ‘modellen’.

Zeus

Dé oppergod uit de Griekse mythologie is een graag gezien borstbeeld. Zeus heerste over de wereld en werd gesteund door vele goden, nimfen, cyclopen en allerlei andere mystieke en mythische figuren. De Griekse mythologie bestaat uit tientallen tot de verbeelding sprekende verhalen.

Julius Caesar

Die Romeinse roots van het borstbeeld, vragen natuurlijk ook om een Romeinse spil. Wie kan die spil nu beter zijn dan de o zo grote Julius Caesar?! Een van de machtigste mannen uit zijn tijd. Niet alleen was hij politicus en generaal, maar hij schreef ook als een ware literator. Al vanaf zijn gouden jaren wordt hij afgebeeld door middel van bustes en borstbeelden. Hij moest eens weten, dat deze afbeeldtraditie nog steeds gaande is…

Beethoven

En dan hebben we nog heel iemand anders voor je in petto. Maar toch iemand die minstens zoveel recht heeft op een borstbeeld en die minstens zoveel sfeer in huis of tuin meebrengt: Ludwig van Beethoven, geboren in Bonn op 16 december 1770 en misschien wel ’s werelds grootste componist, musicus en dirigent ooit. Hij behoorde tot de welbekende Eerste Weense School en maakte deel uit van het classisisme. Al stond hij ook op de drempel van de romantiek. Een man die menig mens graag in huis haalt. Een muzikaal genie met klasse. Bekijk hier het betonnen borstbeeld van Beethoven.


Lieflijke dames bustes

Misschien wil je wel helemaal geen vereeuwigde kerels in je huis, maar zit je eerder te wachten of lieflijke dames. We introduceren je graag aan Judith, Janine en Helena. Drie dames met zorgeloze doch zorgzame gezichtjes. Ze stralen iets dromerigs uit, iets romantisch, een bepaalde zachtheid. En dat kunnen ze ook bij jouw thuis.

Intellectueel, muzikaal, moedig of lieflijk erfgoed

Kortom, we gieten niet zomaar een vergeten Jut of Jul in beton. We vereeuwigen figuren die al sinds hun overlijden zijn vereeuwigd en we brengen graag klassieke, romantische en lieflijke elegantie bij mensen thuis. Zo’n borstbeeld verandert gegarandeerd de sfeer in huis. En natuurlijk is dat alleen maar ten goede!

Tuinbeeldencenter.nl

Een onderdeel van MCenters.

MCenters
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Tel: 085 -  401 7088

 

> Neem contact met ons op

Volg ons

Volg ons op Twitter & Instagram, like ons op Facebook.  

 

 Like Tuinbeeldencenter ons op Facebook  Volg Tuinbeeldencenter op Twitter  Volg Tuinbeeldencenter op instagram
 

webwinkelkeurfooter   paymenticons


Tuinbeeldencenter.nl - MCenters  |  Copyright 2019  |  Kvk: 67206158  |   Algemene voorwaarden  |  Privacy