Honden tuinbeelden van beton

Betonnen honden beeldjes zijn een prachtig object in uw tuin. Deze tuinbeelden zijn leverbaar in diverse formaten en hondenrassen. Bij Tuinbeeldencenter.nl heeft u altijd de keuze uit een ruim assortiment honden beeldjes van vorstvrij en kwalitatief beton. Dat maakt ze geschikt als tuinbeeld, maar natuurlijk ook voor op het terras of in de woonkamer. Met een honden tuinbeeld heeft u altijd de beschikking over een dierbare herinnering aan uw geliefde viervoeter. Maar, ook om uw tuin van wat vrolijkheid te voorzien is een betonnen dierenbeeld een prima keuze. Daarbij heeft u de keuze uit verschillende soorten hondenrassen waardoor u altijd het betonnen tuinbeeld vindt dat een treffende gelijkenis toont met uw trouwe huisdier.

Lees meer: Honden tuinbeelden van beton

Betonnen kinderbeelden voor in de tuin

Kinderbeelden van vorstvrij sierbeton geven uw tuin direct een speelse uitstraling. Daarnaast zijn het ook echte sfeermakers op het terras en zelfs binnenshuis. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende uitvoeringen. Hierbij kunt u denken aan kinderbeelden van een meisje of een jongen, maar natuurlijk ook in combinatie met een schattig huisdier.

Een betonnen kinderbeeld is daarmee een prachtig cadeau voor grootouders of ouders. Maar, ook ter herinnering aan uw eigen jeugd vormt een kinderbeeld een echte blikvanger in de tuin. In dit artikel vertellen we u alles wat u moet weten over betonnen beelden. Hierbij kunt u denken aan de verschillende afmetingen en uitvoeringen. Zo maakt u altijd een weloverwogen keuze als u uw tuin van een prachtig kinderbeeld wilt voorzien.

kinderbeeldn informatie

Lees meer: Betonnen kinderbeelden voor in de tuin

Tuinvazen, Uitleg en inspiratie

Betonnen tuinvazen zijn leverbaar in diverse soorten en afmetingen. Ook qua model verschillen ze van elkaar. Gelukkig maar, want zo kiest u eenvoudig een tuinvaas welke past bij uw persoonlijke voorkeuren. Naast tuinvazen zoals jardinières, bokalen of oorvazen, bestaan er ook plantenschalen. Daarnaast zijn ook sokkels voor tuinvazen een onmisbaar item in een moderne, klassieke of romantische tuin. Doordat ze gemaakt zijn van weerbestendig en winterhard beton, zijn de tuinvazen bestand tegen alle weersinvloeden. Betonnen tuinvazen kunt u dus ook in de winter gerust buiten laten staan. We hebben de meest prachtige tuinvazen, tuin ideeën en inspiratie voor u op een rij gezet. Zo voorziet u uw tuin, terras of oprit eenvoudig van een sfeervol item.

tuinvaas in tuin

Lees meer: Tuinvazen, Uitleg en inspiratie

Betekenis van verschillende soorten Pagodes en Rankei’s

Pagodes en Rankei's zijn leverbaar in diverse uitvoeringen. Elke vorm en soort heeft daarbij zijn eigen unieke betekenis. Deze Japanse lantaarns en beelden zijn de ultieme tuindecoratie voor in een Aziatische of Japanse tuin. Ze brengen rust, evenwicht en sfeer. Achter elke soort Pagode of Rankei gaat een diepere betekenis schuil. De tuinbeelden kennen een rijke historie in Japan, maar ook in delen van Indonesië en China. Daar werden ze vooral veel gebruikt om de entree van tempels te verlichten.

Later deden de Japanse lantaarns dienst als sfeerverlichting bij traditionele theeceremonies. Daar werden de Pagodes en Rankei's naast het looppad geplaatst. Bezoekers werden op deze manier veilig via de theetuin naar het theehuis geleid. De stenen elementen gaven zacht flonkerend licht waardoor er een bijna mysterieuze ambiance ontstond.

pagode en rankei beton


Pas later werden de Japanse lantaarns steeds gedetailleerder uitgevoerd en kregen ze hun eigen unieke betekenis in de tuin. Ook de standplaats is daarbij belangrijk. Een Pagode of Rankei moet volgens oud gebruik altijd een onderdeel uitmaken van het geheel. Door hun symmetrie geven ze de Aziatische tuin een perfect evenwicht. Pagodes en Rankei's dragen daarmee bij aan het Yin Yang wat zo kenmerkend voor in een Japanse of Aziatische tuin.

Lees meer: Betekenis van verschillende soorten Pagodes en Rankei’s

Boeddha beelden: uitleg over drie verschillende soorten

Boeddha beelden zijn leverbaar in diverse uitvoeringen. Hierbij kun je denken aan Indische en Thaise boeddha’s, of een Shaolin boeddha. Maar ook dikbuik, of ook wel happy boeddha’s genoemd, zijn een aanwinst voor je tuin of balkon. Maar wat zijn eigenlijk de verschillen tussen deze verschillende boeddhistische beelden? En welke betekenis gaat erachter schuil? In dit artikel vertellen we je er alles over. Op deze manier maak je altijd een goede keuze als je op zoek bent naar een mooie betonnen Boeddha voor in de tuin.

Boeddha verschillende soorten

Lees meer: Boeddha beelden: uitleg over drie verschillende soorten

Griekse beelden kopen voor de tuin

Wanneer u de tuin een klassieke uitstraling wilt geven, dan zijn Griekse beelden van beton een erg geschikte decoratie. Griekse beelden zijn erg populair en tijdloos, veel mensen houden er van om de tuin in deze stijl in te richten. Maar waarom kiezen zoveel mensen voor Griekse beelden? Wie waren de Grieken eigenlijk?

griekse beelden

Lees meer: Griekse beelden kopen voor de tuin

Tips om een betonnen beeld oud te maken

Wat is mooier dan een tuinbeeld wat volledig opgaat in uw tuin. Alsof het lijkt dat het er al eeuwen staat en één is met de omgeving? In principe hoeft u hier niks voor te doen, aangezien water, vuil en de seizoenen door de jaren heen het werk doen. Echter heeft u hiermee niet direct resultaat. Er gaan jaren en jaren overheen, voordat het tuinbeeld eindelijk die oude antieke uitstraling heeft. Een alternatief is om een antiek beeld kant en klaar te kopen, echter is dit niet voor ieder budget weggelegd. Bovendien is de keuze enorm beperkt. Een nieuw beeld verouderen is dan in veel gevallen dé oplossing. Voor de echte liefhebbers van antieke verouderde beelden hebben we in deze blog een aantal praktische tips om het verouderingsproces te versnellen op een rijtje gezet.

oud betonnen beeld met mos

Lees meer: Tips om een betonnen beeld oud te maken

Sokkel Kopen? Info over soorten, maten en kosten!

U wilt sokkels kopen? Betonnen sokkels zijn uiteraard niet weg te denken bij Tuinbeeldencenter.nl. Wij leveren daarom een breed scala aan sokkels. Om uw keuze eenvoudiger te maken hebben we in deze blog alle informatie tips en advies over sokkels op een rijtje gezet.

De functie van de sokkel

De belangrijkste functie van een sokkel is om een beeld of ornament hoger te plaatsen en zodoende meer uitstraling te geven. Vooral bij beelden van personen geldt dat het hierdoor meer aanzien, macht en autoriteit uitstraalt. Dit wordt nog eens bevestigd door twee bekende Nederlandse spreekwoorden gebaseerd op de sokkel, namelijk “iemand op een voetstuk plaatsen (iemand vereren)” en de welbekende tegenhanger “iemand van zijn voetstuk stoten (iemand de macht ontnemen / ontmaskeren)”.

Lees meer: Sokkel Kopen? Info over soorten, maten en kosten!

Tuinbeeldencenter.nl

Een onderdeel van MCenters.

MCenters
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Tel: 085 -  401 7088

 

> Neem contact met ons op

Volg ons

Volg ons op Twitter & Instagram, like ons op Facebook.  

 

 Like Tuinbeeldencenter ons op Facebook  Volg Tuinbeeldencenter op Twitter  Volg Tuinbeeldencenter op instagram
 

webwinkelkeurfooter   paymenticons


Tuinbeeldencenter.nl - MCenters  |  Copyright 2019  |  Kvk: 67206158  |   Algemene voorwaarden  |  Privacy