Moai beelden Paaseiland, een mysterie.

Bij Tuinbeeldencenter zijn we natuurlijk dé specialist op het gebied van betonnen tuinbeelden. Maar het creëren van beeldhouwwerken is geen nieuw fenomeen. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige beelden van Michelangelo uit de Renaissance.

We kunnen echter ook nog een stukje verder terug in de tijd gaan. Dan komen we uit op de Moai Paaseiland beelden. Mysterieuze stenen beelden, gehuisvest op een piepklein eilandje genaamd Paaseiland midden in Grote Oceaan. Als beeldenliefhebber een fascinerend onderwerp: wat is de betekenis van deze beelden, wie heeft ze gebouwd, waarom staan ze op een eiland middenin de oceaan? In deze blog duiken we in de geschiedenis van de Moai beelden en proberen we alle geheimen te ontrafelen.

Paaseiland beelden

Lees meer: Moai beelden Paaseiland, een mysterie.

Tuinbeelden niet alleen voor buiten

Oké, oké, we noemen het tuinbeelden. Dat klinkt alsof het om beelden gaat die we in de tuin zetten. Dat is ook zo, maar de beelden zijn ook uitermate geschikt voor in huis, aan de muur, op kantoor, op de oprijlaan of –helaas onder wat droevigere omstandigheden- op de begraafplaats. We vertellen je hier graag meer over.

beelden niet alleen voor buiten

Lees meer: Tuinbeelden niet alleen voor buiten

5 verschillende tuinen met tuinbeelden

Iedereen heeft zijn eigen smaak. Dat is maar goed ook, anders zou het wat saai worden. Ieder huis en iedere tuin is daarom ook anders. Met tuinbeelden kun je gemakkelijk een bepaalde sfeer creëren. Een romantische sfeer, een weelderige natuurlijke sfeer of een moderne sfeer bijvoorbeeld. In deze tekst laten we je zien hoe witte, bronskleurige of gietijzeren beelden een bijdrage leveren aan de sfeer van een tuin. We schetsen vijf soorten tuinen voor je.

 beeldentuin

Lees meer: 5 verschillende tuinen met tuinbeelden

Betonnen tuinbeeld schilderen: tips en stappenplan

Vaak krijgen we de vraag of het mogelijk is om zelf een betonnen tuinbeeld te verven of te schilderen. Dit kan redelijk eenvoudig. In deze blog vind je een stappenplan hoe je dit het beste kunt doen.

betonnen beeld schilderen

Lees meer: Betonnen tuinbeeld schilderen: tips en stappenplan

Inspiratie voor betonnen tuinvazen

Veel van onze beelden vertellen een verhaal. Eeuwenoude Griekse mythologieën krijgen nieuw leven, Ludwig van Beethoven fluistert melodieën, een zoenend stelletje verspreidt romantiek. Verhalen zorgen voor sfeer. Maar in sommige gevallen is zo’n verhaal helemaal niet nodig. Een beeld kan iets anders versterken. Zoals een plantenbak dat bij een plant doet of een vaas met bloemen. Ja, ja in deze blog richten we ons op flora in alle kleuren en geuren. Een kleine ode voor de plant en het bloemstuk, kortom tuinvazen van beton.

tuinvaas beton op sokkel

Lees meer: Inspiratie voor betonnen tuinvazen

5 redenen voor een betonnen leeuwen beeld

Een betonnen leeuw in de tuin? Waaat?! Ja, geen echte natuurlijk, maar een sierlijke staande witte leeuw, gemaakt van beton. Oké, oké, een echte leeuw kan tussen de 120 en 250 kilo wegen, maar ach die van ons komt ook aardig in de buurt hoor. Onze leeuw weegt 80 kilo! Die duw je niet zomaar omver. Maar dan rest nog steeds de vraag: waarom zet je een leeuw in je tuin? Daar kunnen we vijf antwoorden op geven.

betonnen leeuw beeld

Lees meer: 5 redenen voor een betonnen leeuwen beeld

5 beroemde paarden.... als beeld in jouw tuin?!

Paarden spreken tot de verbeelding. Als we naar het woord ‘verbeelding’ kijken, hebben we dat bij Tuinbeeldencenter behoorlijk letterlijk genomen, want we hebben een prachtig betonnen beeld van een steigerend paard en een beeld van een paard en wagen.

 Bekijk hier ons complete overzicht van betonnen paardenbeelden.

De een straalt kracht en strijd uit en de ander doorzettingsvermogen en een werkersmentaliteit. Paarden zijn edele en bijzondere dieren. Misschien heb je zelf wel een of meer paarden. Dan is het al helemaal leuk om een paardenbeeld in je tuin te zetten, als een soort eerbetoog, of gewoon omdat het fraai staat. Of misschien ben jij wel enorm fan van een beroemd paard.

 

Er is een aardige lijst beroemde paarden te vinden op het internet. We hebben er vijf uitgekozen om in het zonnetje te zetten.

 paardenbeeld beton

 

Lees meer: 5 beroemde paarden.... als beeld in jouw tuin?!

Griekse & Romeinse beelden van Beton

Aan onze griekse en romeinse beelden te zien is het jullie waarschijnlijk wel opgevallen: we zijn dól op het oude Griekenland en de historische Romeinen. De kunst die ze creëerden is tijdloos. Schoonheid, elegantie, idealen en romantiek spelen de hoofdrol. Zijn dat niet ook gewoon vier factoren die we allemaal graag in huis halen? Dan hebben we goed nieuws voor je. Dat kan! We hebben en groot assortiment aan tuinbeelden waarmee je de oude Grieken en Romeinen een plekje geeft in jouw huis of tuin.

grieksetuinbeelden

 

Lees meer: Griekse & Romeinse beelden van Beton

Tuinbeeldencenter.nl

Een onderdeel van MCenters.

MCenters
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Tel: 085 -  401 7088

 

> Neem contact met ons op

Volg ons

Volg ons op Twitter & Instagram, like ons op Facebook.  

 

 Like Tuinbeeldencenter ons op Facebook  Volg Tuinbeeldencenter op Twitter  Volg Tuinbeeldencenter op instagram
 

webwinkelkeurfooter   paymenticons


Tuinbeeldencenter.nl - MCenters  |  Copyright 2018  |  Kvk: 67206158  |   Algemene voorwaarden  |  Privacy