5 beroemde paarden.... als beeld in jouw tuin?!

Paarden spreken tot de verbeelding. Als we naar het woord ‘verbeelding’ kijken, hebben we dat bij Tuinbeeldencenter behoorlijk letterlijk genomen, want we hebben een prachtig betonnen beeld van een steigerend paard en een beeld van een paard en wagen.

 Bekijk hier ons complete overzicht van betonnen paardenbeelden.

De een straalt kracht en strijd uit en de ander doorzettingsvermogen en een werkersmentaliteit. Paarden zijn edele en bijzondere dieren. Misschien heb je zelf wel een of meer paarden. Dan is het al helemaal leuk om een paardenbeeld in je tuin te zetten, als een soort eerbetoog, of gewoon omdat het fraai staat. Of misschien ben jij wel enorm fan van een beroemd paard.

 

Er is een aardige lijst beroemde paarden te vinden op het internet. We hebben er vijf uitgekozen om in het zonnetje te zetten.

 paardenbeeld beton

 

 

1. Amerigo

Jaha! Te beginnen met het paard van Sinterklaas. Een wondermooie schimmel die Sinterklaas tijdens de jaarlijkse intocht op z’n rug draagt. Sinterklaas rijdt op een wit paard, omdat zijn rode tabberd zo schitterend afsteekt tegen de lichte vacht (zo gaat het verhaal). Amerigo is vernoemd naar Amerigo Vespucci, een Florentijnse ontdekkingsreiziger die voor de regering van Spanje en Portugal het continent Amerika verkende. Ze noemden het continent toen Amerigo (Amerika), naar de naam van onze avonturier. Een edele naam voor een edel dier. Wist je trouwens dat het Vlaamse paard van Sinterklaas helemaal geen Amerigo heet, maar Slecht-Weer-Vandaag?

 

2. Black Beauty

O hebben wij niet allemaal als kind tranen met tuiten moeten huilen bij het lezen van het boek ‘Black Beauty’? Of bij het kijken van een van de vele verfilmingen? Huilen we nu niet nóg stiekem? Het boek werd in 1877 geschreven door de Britse schrijfster Anna Sewell. Dat arme zwarte paard leidde een zwaar leven. Sewell legde de focus duidelijk op dierenleed, haar doel was dan ook om een einde te maken aan het mishandelen en slecht verzorgen van paarden. Ze heeft dat doel ook aardig weten te bereiken. Door het boek zijn er een hoop eisen bijgekomen. Strakke teugels mogen niet meer, staarten couperen is not done en ga zo maar door. Na het lezen van het boek of het kijken van de film of serie, kun je Black Beauty nooit meer vergeten. Pssst… een beeld in de tuin kan een kleine ode aan Black Beauty zijn!

 

3. Brego

Brego komt uit The Lord of the Rings. Hét moedige paard van de dappere Aragorn (of Estel, Telcontar, Stapper, Thorongil of Elessar: ja ja hij kent vele namen). Aragorn was een ware strijder en kwam ook uit een ware strijdersfamilie. In de Ban van de Ring helpt hij de hobbit Frodo Balings met zijn queeste tegen het kwaad. Zonder Brego was Aragorn in elk geval nergens gekomen.

 

4. Jolly Jumper

En ja, ook Jolly Jumper mag niet ontbreken in onze top5. Het paard van Lucky Luuk, wie kent hem niet?! In het leven geroepen door striptekenaar en schrijver Morris. Jolly Jumper is een schimmel met bruine vlekken. In de oude stripboeken is het een vrij gewoon paard dat daar maar een beetje staat. Naarmate de stripboeken nieuwer werden, veranderde ook het uiterlijk van Jolly Jumper. Hij wordt steeds uitgesprokener en krijgt zelfs een echt karakter. Hij heeft op den duur een observerende rol en geeft continu commentaar op alle beslommeringen in het leven van de cowboy. Vooral als Lucky Luuk Jolly Jumper weer eens aan het werk wil zetten.

 

5. Kleine Witje

Ten slotte willen we Kleine Witje in het zonnetje zetten. Het paard van Pippi Langkous. Ooit bedacht door Astrid Lindgren. Na de boeken, verschenen er ook verschillende verfilmingen. De bekendste verfilming is de gelijknamige serie die in 1969 uitkwam, waarin Pippi Langkous en Kleine Witje vele avonturen beleven en de wereld op z’n kop zetten. Het paard woont samen met Pippi en samen met het aapje meneer Nilsson in villa Kakelbont. Een vreemd tafereel en een heerlijk verhaal nietwaar?

Heb jij ook zo genoten van een of meer van bovenstaande paarden? Dan kun je lekker verder genieten met een eerbetoon in je tuin. Zo’n paard gaat gepaard met vele emoties en verhalen! Dat is toch prachtig!

Tuinbeeldencenter.nl

Een onderdeel van MCenters.

MCenters
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Tel: 085 -  401 7088

 

> Neem contact met ons op

Volg ons

Volg ons op Twitter & Instagram, like ons op Facebook.  

 

 Like Tuinbeeldencenter ons op Facebook  Volg Tuinbeeldencenter op Twitter  Volg Tuinbeeldencenter op instagram
 

webwinkelkeurfooter   paymenticons


Tuinbeeldencenter.nl - MCenters  |  Copyright 2019  |  Kvk: 67206158  |   Algemene voorwaarden  |  Privacy