Inspiratie voor betonnen tuinvazen

Veel van onze beelden vertellen een verhaal. Eeuwenoude Griekse mythologieën krijgen nieuw leven, Ludwig van Beethoven fluistert melodieën, een zoenend stelletje verspreidt romantiek. Verhalen zorgen voor sfeer. Maar in sommige gevallen is zo’n verhaal helemaal niet nodig. Een beeld kan iets anders versterken. Zoals een plantenbak dat bij een plant doet of een vaas met bloemen. Ja, ja in deze blog richten we ons op flora in alle kleuren en geuren. Een kleine ode voor de plant en het bloemstuk, kortom tuinvazen van beton.

tuinvaas beton op sokkel

Betonnen Vazen

Laten we eerst de bloemen eens in het zonnetje zetten. Bloemen veranderen tuinen en ruimtes van top tot teen. ‘Gewoontjes’ transformeert in ‘sprankelend’ en ‘saai’ wordt ‘fraai’. Soms vallen bloemen in de tuin niet zo op. De viooltjes vallen weg onder de schaduw van de laurierplant. De honden draven lomp door de narcissen, waardoor ze uitelkaar gerukt en verloren tussen de grassensprieten achterblijven. Een betonnen tuinvaas beschermt onze geliefde bloemen niet alleen, maar zet ze ook in de spotlights. Bekijk onze ruime collectie tuinvazen eens, zoals de Tuinvaas Elegant of de Versaille-achtige Tuinvaas Bloemen. Sierlijke vazen waaruit bloemen kleurrijk ontspruiten.

Potten en bakken

Ook voor alle andere planten hebben we plantenbakken en –potten in petto. Van betonnen, gevlochten mandjes met linten en klassiek Griekse potten tot Jugendstil-bakken en namaakhout met vogeltjes. Potten en bakken die een mooi contrast vormen met een weelderige plant. Bakken die planten imiteren en daarmee versmelten met het ware groen. Of tja… waarom niet? Een waarachtige zwaan waarin planten sprookjesachtig groeien.

 

Betonnen Tuinvaas op sokkel

En wat als jouw prachtplant al in een mooie pot staat maar hij niet genoeg opvalt? Dan hebben wij de… roffel roffel roffel… sokkel voor je! Sokkels vangen de aandacht. Ze zijn hoog, rank, stijlvol en jawel, jawel, bedoeld om iets meer op te laten vallen. Een bloemstuk of plant  krijgt een ereplaats. Tuinbeeldencenter.nl heeft verschillende soorten betonnen sokkels op de webshop staan. Klassieke zuilen, moderne balustrades en bloemrijke exemplaren. Pssst… neem gerust een kijkje.


Andere mogelijkheden

En wie creatief is, kan nog veel meer beelden combineren met planten. Klimop en nimfachtige vrouwen gaan beeldig samen. Het zijn allemaal niet voor niets tuinbeelden. Tuinen worden er mooier van, maar andersom kunnen statische beelden, levende planten ook goed gebruiken. Complementair noemen we dat.

 

Tuinbeeldencenter.nl

Een onderdeel van MCenters.

MCenters
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Tel: 085 -  401 7088

 

> Neem contact met ons op

Volg ons

Volg ons op Twitter & Instagram, like ons op Facebook.  

 

 Like Tuinbeeldencenter ons op Facebook  Volg Tuinbeeldencenter op Twitter  Volg Tuinbeeldencenter op instagram
 

webwinkelkeurfooter   paymenticons


Tuinbeeldencenter.nl - MCenters  |  Copyright 2019  |  Kvk: 67206158  |   Algemene voorwaarden  |  Privacy