Tuinvazen, Uitleg en inspiratie

4.66666666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.67 (6 Votes)

Betonnen tuinvazen zijn leverbaar in diverse soorten en afmetingen. Ook qua model verschillen ze van elkaar. Gelukkig maar, want zo kiest u eenvoudig een tuinvaas welke past bij uw persoonlijke voorkeuren. Naast tuinvazen zoals jardinières, bokalen of oorvazen, bestaan er ook plantenschalen. Daarnaast zijn ook sokkels voor tuinvazen een onmisbaar item in een moderne, klassieke of romantische tuin. Doordat ze gemaakt zijn van weerbestendig en winterhard beton, zijn de tuinvazen bestand tegen alle weersinvloeden. Betonnen tuinvazen kunt u dus ook in de winter gerust buiten laten staan. We hebben de meest prachtige tuinvazen, tuin ideeën en inspiratie voor u op een rij gezet. Zo voorziet u uw tuin, terras of oprit eenvoudig van een sfeervol item.

tuinvaas in tuin

 

Betonnen jardinières en tuinvazen

Jardinière is de Franse vertaling voor tuinvaas of plantenbak. Het woord bloembak zou de jardinière echter tekort doen. Deze tuinvazen zijn leverbaar in diverse varianten. De grote betonnen vaas op een sokkel is daarbij de meest voorkomende. Gezien de naam én het uiterlijk van de bloembakken, staan ze ook wel bekend als Franse of Louvre vazen. Ze hebben een sierlijke voet met net daarboven een bolling.

De bovenzijde van de vaas heeft in veel gevallen een sierrand. Een jardinière van beton komt helemaal tot zijn recht in een romantische klassieke tuin. Maar, ze kunnen ook synchroon geplaatst worden op de hoeken van de oprit. Daar stralen ze direct elegantie en allure uit. Hoewel een jardinière vaak al op een voet staat, worden ze ook veel gebruikt in combinatie met een betonnen sokkel. Ze zijn dan nog prominenter aanwezig in de tuin. Een tuinvaas of jardinière van beton is daarnaast leverbaar in diverse kleuren. Van lichtgrijs tot aan chique antraciet.

Oorvazen en bokalen van beton

Zoals de naam al doet vermoeden, is de betonnen oorvaas een stenen plantenbak met oren. Daardoor worden deze tuinvazen ook wel bokalen genoemd. Een oorvaas van gehard beton heeft in principe dezelfde uitstraling als een jardinière of een stenen tuinvaas. Het enige verschil is dat ze aan de rand van de vaas voorzien zijn van twee robuuste oren. De buik van de vaas kan daarbij verschillend gedecoreerd zijn.

Hierbij kunt u denken aan een oorvaas is Versaille stijl of met een antieke uitstraling. Ook een oorvaas of een bokaal kan gebruikt worden in combinatie met een betonnen sokkel. De combinatie van deze twee elementen zorgt voor een grote en imposante tuinvaas. Ze staan prachtig in een omvangrijke of diepe tuin. Door de betonnen oorvaas met sokkel een plaats achterin de tuin te geven, kan er diepte en een ruimtelijk effect worden gecreëerd.

Tuinvazen zoals betonnen bokalen, oorvazen en jardinières komen in veel afwerkingen voor. Van strak modern tot aan een romantisch reliëf met bloemen of Griekse symbolen. Ook betonnen tuinvazen met vogels en leeuwen geven uw tuin een exclusieve en sfeervolle uitstraling. Doordat de vazen en sokkels gemaakt zijn van gehard beton, kunnen ze zonder problemen op elkaar worden geplaatst.

   
oorvaas op sokkel 

Door het zware gewicht behoudt de combinatie ook bij harde wind zijn perfecte stabiliteit. Daarnaast zijn betonnen vazen door toedoen van dit gewicht niet gevoelig voor diefstal. Oorvazen en bokalen zijn zeer geschikt voor het planten van bloemen en planten. Doordat de onderzijde is voorzien van een gaatje is een goede afwatering gegarandeerd.

 sokkel hoog

Sokkels van gehard beton

Hoewel tuinvazen ook prima geschikt zijn om zonder verhoging in de tuin te plaatsen, geeft een betonnen sokkel direct een chique look aan de omgeving. Door ze identiek naast of tegenover elkaar te plaatsen, ontstaat het gevoel van een echte entree. Daarom worden betonnen sokkels in combinatie met tuinvazen ook veel gebruikt op de oprit of de ingang naar de tuin. Naast robuust en zwaar stralen ze ook allure uit.

Een betonnen voet voor een tuinvaas, bokaal of jardinière is leverbaar in verschillende hoogtes. Zo kunt u kiezen voor een sokkel van 25 cm, maar ook een betonnen staander van 80 cm behoort tot de mogelijkheden.

Sokkels van winterhard beton zijn geschikt voor in elke tuin. Door de verschillende patronen en uitvoeringen kiest u altijd de betonnen voet die past bij uw persoonlijke smaak én de tuinvaas. Hierbij kunt u denken aan romantische pilaren van beton, een betonnen zuil in Romeinse stijl of een meer compacte sokkel voor een tuinvaas. Op deze manier geeft u uw tuin of terras direct een authentieke uitstraling.

Naast een betonnen voet voor bloembakken en tuinvazen, is een sokkel ook zeer geschikt voor het plaatsen van een stenen borstbeeld of plantenschaal van beton.Betonnen plantenschalen als fontein

Ook plantenschalen van beton vallen in de categorie tuinvazen en sokkels. Ze vormen een onmisbaar element in de strakke, weelderige of moderne tuin. Betonnen plantenschalen zijn zeer veelzijdig inzetbaar. Zo kunt u de robuuste schaal op de grond plaatsen, maar in combinatie met een verhoging of een pilaar komt deze nog meer tot zijn recht. Ze zijn leverbaar in diverse doorsneden en hoogtes. Hierbij kunt u denken aan een stenen plantenschaal van 50 tot en met 120 centimeter doorsnede.

Deze verschillen in diameters maken een betonnen plantenschaal zeer geschikt om te gebruiken als fontein. In combinatie met lage sokkels en voeten kan de schaal eenvoudig opgebouwd worden tot waterelement. Desgewenst kunt u de schaal voorzien van lelies of andere waterplanten voor een speels effect. Maar, een schaal van winterhard beton geeft natuurlijk ook elk terras een sfeervolle aanblik.

Tuinvazen en plantenschalen bestellen

De betonnen tuinvazen en schalen van tuinbeeldencenter.nl worden vervaardigd van een hoge kwaliteit beton. De beelden en vazen zijn massief, vorstbestendig en bestand tegen alle invloeden van het weer. De zware en robuuste tuinvazen en sokkels vallen daardoor niet om en behouden hun stabiliteit. Ook qua onderhoud heeft u weinig omkijken naar deze prachtige tuinelementen. plantenschaal

 

Reinigen doet u eenvoudig met schoon water en een speciale betonreiniger. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om de betonnen tuinvazen op te laten gaan in de natuur. De mosvorming op het beton zorgt voor een romantische en authentieke uitstraling. Het bestellen van massief betonnen plantenschalen en tuinvazen doet u bij ons eenvoudig online. Daarbij hoeft u niet zelf voor speciaal vervoer te zorgen. Onze ervaren transporteurs leveren uw bestelling snel én veilig bij u thuis af.

Tuinbeeldencenter.nl

Een onderdeel van MCenters.

MCenters
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Tel: 085 -  401 7088

 

> Neem contact met ons op

Volg ons

Volg ons op Twitter & Instagram, like ons op Facebook.  

 

 Like Tuinbeeldencenter ons op Facebook  Volg Tuinbeeldencenter op Twitter  Volg Tuinbeeldencenter op instagram
 

webwinkelkeurfooter   Betaalmogelijkheden bij Tuinbeeldencenter.nl


Tuinbeeldencenter.nl - MCenters  |  Copyright 2021  |  Kvk: 81431422  |   Algemene voorwaarden  |  Privacy