Uitleg en info over Engelen tuinbeelden

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

Een engelenbeeld geeft uw tuin een bijzonder karakter. Het is een blikvanger, die beslist de aandacht zal weten te trekken. Niet voor niets zijn Engelen tuinbeelden al eeuwenlang populair als decoratie in tuinen van grote huizen en belangrijke gebouwen. Maar dat niet alleen. Ook in kerken, kloosters en paleizen kregen engelen beelden een plek. Vooral in de barok- en rococoperiode waren engelen een belangrijk onderwerp in de beeldhouwkunst. Vandaar dat engelen beelden terug zij te vinden op allerlei historische plekken. Ook nu zijn ze nog erg geliefd en worden ze gebruikt in tuinen en op gedenkplaatsen.

engelen beelden uitleg blog

 

Engele beelden voor de tuin en binnen

Wilt u graag een engelenbeeld in de tuin plaatsen? Wij hebben een prachtige collectie engelen beelden waaruit u kunt kiezen. Ze passen uitstekend in iedere tuin of buitenruimte en zijn bestand tegen alle weersomstandigheden. Onze beelden zijn gemaakt van massief sierbeton, dat winterhard is en dus altijd buiten kan staan. De engelen beelden behouden hun kleur en zijn door hun hoge gewicht uiterst stabiel. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen uw engelenbeeld binnen te zetten. Door hun verfijnde uitstraling zijn onze engelen namelijk ook erg geschikt als woondecoratie.

De geschiedenis van engelen

Het woord engel betekent letterlijk ‘boodschapper’. Engelen komen in verschillende religies voor. Het zijn bovennatuurlijke wezens, die boodschappen van God overbrengen en de mensen beschermen. Ze hebben bovenmenselijke krachten en eigenschappen. Zowel in het christendom, de islam en het jodendom hebben engelen een belangrijke plaats. Ook in het oude Egypte kwamen al afbeeldingen van mythische wezens voor. Zij droegen vleugels als teken van hun bovennatuurlijke macht. In die tijd werden vogels nog vaak als verbinding tussen hemel en aarde beschouwd, vandaar het gebruik van vleugels. Ook in het Oude Testament van de Bijbel lees je over engelen. Bekend zijn de cherubs: engelenbeelden, die de Ark in de Joodse tempel bewaakten.engel beeld beton oude stijl

Wat doen engelen eigenlijk?

Volgens het christendom, de islam en het jodendom is het aantal engelen enorm. Alle drie de religies spreken over een bepaalde hiërarchie onder de engelen. Hoe deze er precies uit ziet, verschilt per religie. In elk geval hebben engelen verschillende taken, die in de Bijbel en de Koran worden genoemd. Zo brengen ze boodschappen van God over en voeren ze Gods wil uit. Daarnaast worden ze gezien als aanbidders en strijders van God, en dienaren van mensen. Verder bewaken ze, volgens de islam, de muren en toegangspoorten van hemel en hel en houden ze de daden van ieder mens nauwkeurig bij.

Waarom hebben engelen beelden vleugels?

Bijna alle beelden van engelen hebben vleugels. Dat is ook het geval in onze engelencollectie. Waarom worden engelen eigenlijk zo afgebeeld? Dat komt omdat niemand precies weet hoe een engel eruit ziet. Op basis van wat in de Bijbel en de Koran over engelen verteld wordt, lijken veel engelen vleugels te hebben. Bovendien vormen de vleugels de verbinding tussen hemel en aarde. Inmiddels zijn de gevleugelde engelen beelden zo bekend, dat ze niet meer zonder vleugels zijn voor te stellen. De vleugels zijn door de eeuwen heen het belangrijkste kenmerk van een engelenbeeld geworden. 

Waarom kiezen voor een engelenbeeld?

Er zijn twee belangrijke redenen waarom engelen beelden zo populair zijn. In de eerste plaats zijn engelen een belangrijk thema in de islam, het jodendom en het christendom. Maar ook in andere godsdiensten en levensbeschouwingen is veel aandacht voor engelen. Niet zo vreemd dus, dat engeltjes beelden vaak als decoratie- of kunstobject worden gebruikt. Toch zijn engelenbeelden ook geliefd bij mensen zonder religieuze interesse. Het zijn namelijk prachtige eyecatchers met een rijke cultuurhistorische achtergrond. Welke gedachten u ook hebt bij een engelenbeeld, het zal altijd een elegante aanwinst zijn voor uw tuin of in uw interieur.

engel beeld met vleugels 

Soorten engelen beelden

Onze engelen beelden hebben ieder hun eigen charme. Met hun serene glimlach en liefelijke uitstraling weten ze altijd voor een bijzondere sfeer te zorgen. Wij hebben engelen beelden in verschillende vormen. Zo zijn er biddende en knielende engelen, maar ook engelen die een voorwerp of muziekinstrument vasthouden. Daarom is er voor iedere tuin een geschikt engelenbeeld te vinden. Ook voor monumenten of gedenkplaatsen is een engelenbeeld uitermate geschikt. Dankzij de vele beschikbare afmetingen en uitvoeringen kunt u altijd een passend beeld vinden. Bovendien blijft het engelenbeeld dankzij het massieve sierbeton goed staan en is het prima bestand tegen vorst. Daarnaast hoeft u niet bang te zijn voor verkleuringen. Dat maakt onze engelen beelden uitermate geschikt voor een plek in de tuin of op een gedenkplaats.

Engelenbeeld met exclusieve uitstraling

Vrijwel alle engelen beelden in onze collectie worden licht gepatineerd afgewerkt. Op de witte basiskleur van het beeld worden bepaalde delen met grijze patine geaccentueerd. Dit zorgt voor diepte, zodat het beeld een exclusieve en realistische uitstraling krijgt. Onze engelenbeelden zijn dus niet alleen robuust, maar stralen tegelijkertijd kwaliteit en verfijndheid uit. Ze zijn daarom erg geschikt als stijlvolle decoratie in de tuin. Met een engelenbeeld zorgt u voor een sfeer van rust en luxe, die uw tuin of interieur zeker naar een hoger plan tilt.

Onderhoud van engelen beelden

Al onze engelen beelden zijn gemaakt van massief beton. Dat betekent dat ze vanbinnen volledig gevuld zijn en een hoog eigen gewicht hebben. Daardoor zijn onze tuinbeelden erg stabiel en heel geschikt om buiten te plaatsen. Ze zijn bestand tegen weer en wind. Ook als het vriest, kunnen ze gewoon buiten blijven staan. Om uw engelenbeeld zo mooi mogelijk te houden, is het verstandig om het na de winter goed schoon te maken. Hierdoor verwijdert u aangegroeid mos en aanslag, zodat uw engelenbeeld er weer stralend uitziet. Verder heeft het beeld geen onderhoud nodig en kunt u er volop van genieten. 
engelbeeld betonEngelen beelden online bestellen

In onze webshop vindt u de Mooie engelen beelden. U kunt ze stuk voor stuk bekijken en met elkaar vergelijken om het mooiste beeld te vinden voor uw tuin of gedenkplaats. Heeft u uw keuze gemaakt? Dan bestelt u uw engelenbeeld eenvoudig online. Wij verpakken het zorgvuldig voor u en versturen het via een professionele vervoerder. Binnen enkele werkdagen wordt uw kostbare beeld bij u thuis afgeleverd. Heeft u vragen over een bepaald beeld of over een bestelling? Dan kunt u altijd even e-mailen of bellen voor persoonlijk advies. Onze medewerkers helpen u graag het beeld te vinden, dat het beste bij u past. Zo wordt de aanschaf van een prachtig engelenbeeld wel heel eenvoudig!

Tuinbeeldencenter.nl

Een onderdeel van MCenters.

MCenters
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Tel: 085 -  401 7088

 

> Neem contact met ons op

Volg ons

Volg ons op Twitter & Instagram, like ons op Facebook.  

 

 Like Tuinbeeldencenter ons op Facebook  Volg Tuinbeeldencenter op Twitter  Volg Tuinbeeldencenter op instagram
 

webwinkelkeurfooter   Betaalmogelijkheden bij Tuinbeeldencenter.nl


Tuinbeeldencenter.nl - MCenters  |  Copyright 2021  |  Kvk: 81431422  |   Algemene voorwaarden  |  Privacy