Een Venus van Milo beeld in de tuin

Op zoek naar verfraaiing van uw tuin? Een beeld geeft uw tuin precies die extra uitstraling waar u naar op zoek bent. En hoe leuk is het om een wereldberoemd beeld in uw tuin te hebben staan. Bij Tuinbeeldencenter.nl hebben we honderden beelden waar u uit kunt kiezen en zeker de Griekse beelden spreken elke keer weer tot de verbeelding. Elk beeld heeft zijn of haar eigen verhaal. Door deze verhalen uit de Griekse mythologie naar uw tuin te halen, creëert u een bijzondere sfeer. Ook het Venus van Milo beeld heeft een bijzonder verhaal. De godin van de liefde en schoonheid mag ook in uw tuin toch niet missen?

venus van milo banner

 

Venus van Milo, het beroemde beeldhouwwerk

Venus van Milo wordt ook wel Aphrodite van Melos genoemd. Het wereldberoemde beeldhouwwerk werd vermoedelijk rond het jaar 130 voor Christus gemaakt door Alexandros van Antiochia. In deze tijd wilden de kunstenaars echte mensen laten zien en werd ook naaktheid niet geschuwd. De armen van het beeld zijn verloren gegaan, alhoewel de linkerarm later nog wel gevonden is. Vandaag de dag is het beeld te bewonderen in het Louvre in Parijs. Maar gelukkig hoeft u niet ver te reizen om te genieten van de schoonheid van de Venus van Milo. Ze kan namelijk ook gewoon in uw achtertuin staan, waar u dagelijks van haar schoonheid kan genieten.

De geschiedenis van de Oudgriekse beeldhouwkunst

Stuk voor stuk bijzonder, dat zijn de beelden uit de Oudgriekse beeldhouwkunst. Deze beelden werden veelal gemaakt van brons en marmer. In de jaren 900 tot 100 voor Christus floreerde de beeldhouwkunst in het oude Griekenland. Met het beeldhouwen werd de focus gelegd op het menselijk lichaam, waarbij vooral goden en godinnen werden afgebeeld. Het vormgeven van een gezond lichaam stond centraal. Bij veel van de beelden horen ook bijzondere mythes. Ook Venus, de godin van de liefde en schoonheid, heeft een bijzonder verhaal over haar ontstaan. 

De godin van de liefde en schoonheid, geboren uit het zilveren schuim van de zee

Venus is de Romeinse godin van de liefde. Ze komt overeen met de Griekse godin Aphrodite. U komt beide namen dan ook nog wel eens samen tegen. Er zijn verschillende mythes over haar geboorte, maar de meest bekende is dat zij uit het schuim van de zee is geboren. De godenkoning Uranus werd door zijn zoon Kronos met een diamanten sikkel gecastreerd. Er vielen bloeddruppels van Uranus in zee. Vanuit deze bloeddruppels is Venus ontstaan, uit het zilveren schuim van de zee. Haar geboorte wordt dan ook vaak uitgebeeld als een volwassen vrouw die uit de zee oprijst. Venus is veel afgebeeld door beeldhouwers en zo is ook de Venus van Milo een beroemd beeldhouwwerk geworden, wat symbool staat voor de eeuwige schoonheid.

 

venus van milo louvre parijs 

Waar komt de toevoeging ‘van Milo’ vandaan?

Het beeld van Venus is in de periode voor Christus gemaakt, maar het is onbekend wat er in de jaren daarna mee is gebeurd. In 1820 werd het gevonden door een Italiaanse boer op het eiland Melos. In het Italiaans is Melos ‘Milo’, waarmee de naam van het beeld dan ook direct duidelijk wordt. Na de vondst zagen diverse mensen direct de waarde in van het beeld en wilden het hebben. Uiteindelijk is het beeld op een schip naar Frankrijk beland en in 1821 geschonken aan de Franse koning Lodewijk XVIII. Sindsdien is het Venus van Milo beeld te bewonderen in het Louvre.

Waarom een Venus van Milo beeld in uw tuin?

Het verhaal achter het Venus van Milo beeld spreekt natuurlijk tot de verbeelding. Zij is in het verleden ook geëerd, de zogenaamde Venusverering, waarvoor zelfs speciale Venustempels gebouwd zijn. Met het mooie Venus van Milo beeld in uw tuin heeft u dus altijd mooie verhalen te vertellen aan uw gasten. Maar u kiest natuurlijk vooral voor een beeld omdat u hier zelf van geniet. Het mystieke Venus van Milo beeld zal u elke dag weer verrassen met haar schoonheid.

Welk beeld van Venus past bij uw tuin?

Een replica van Venus van Milo in uw tuin, daarmee haalt u een stukje Griekse oudheid uw tuin binnen. Het beeld komt dan ook tot zijn recht in vrijwel elke tuin. Spreekt het beeld van Venus u aan en wilt u genieten van nog meer beelden van deze godin? Bij Tuinbeeldencenter.nl hebben we diverse beelden van Venus, waaronder ook het mythische verhaal van haar geboorte. In een grotere tuin is het zeker een aanrader om meerdere beelden te plaatsen van Venus of een andere god of godin om een bijzondere sfeer te creëren.

Het hele jaar door genieten van uw beeld

Alle beelden bij Tuinbeeldencenter.nl zijn gemaakt van massief beton. Daardoor zijn ze zeer stevig en staan ze erg stabiel. Een ander voordeel van het beton is dat onze beelden bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. Regen, sneeuw, hagel en vorst zullen het beeld niet beschadigen. Behalve één jaarlijkse schoonmaakbeurt heeft u qua onderhoud helemaal geen omkijken naar het beeld.

 
tuinbeeld venus van milo  

Uw Venus van Milo beeld online bestellen

Het transport van een massief betonnen beeld kan lastig zijn. Maar bestelt u een beeld bij Tuinbeeldencenter, dan brengen wij uw beeld(en) tot aan uw voorkeur. Door het speciale transport wat we hiervoor gebruiken, komen uw beelden altijd veilig aan. Gaat er toch iets mis, dan bieden wij 100% garantie. Zo kunt u altijd gerust zijn op een goede levering.

Uw nieuwe beeld vindt u bij Tuinbeeldencenter.nl

Wilt u een prachtige replica van Venus van Milo in uw tuin? Of bent u op zoek naar nog meer beelden die passen bij uw tuin? Bekijk ons verrassend grote aanbod. Uw nieuwe beeld zit hier ongetwijfeld bij! En natuurlijk kunt u onze beelden niet alleen in uw tuin, maar ook in uw huis plaatsen. Zowel binnen als buiten komen ze volledig tot hun recht. Wilt u een beeld uit de Griekse beeldhouwkunst of spreekt een Oosters of dierenbeeld u meer aan? Kijk rustig rond op de website en kies het beeld wat bij uw wensen past. Heeft u vragen of twijfelt u? We geven u graag een persoonlijk advies over onze beelden. Benader ons per telefoon of e-mail voor een advies op maat.

Tuinbeeldencenter.nl

Een onderdeel van MCenters.

MCenters
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Tel: 085 -  401 7088

 

> Neem contact met ons op

Volg ons

Volg ons op Twitter & Instagram, like ons op Facebook.  

 

 Like Tuinbeeldencenter ons op Facebook  Volg Tuinbeeldencenter op Twitter  Volg Tuinbeeldencenter op instagram
 

webwinkelkeurfooter   Betaalmogelijkheden bij Tuinbeeldencenter.nl


Tuinbeeldencenter.nl - MCenters  |  Copyright 2021  |  Kvk: 81431422  |   Algemene voorwaarden  |  Privacy