5 redenen voor een betonnen leeuwen beeld

Een betonnen leeuw in de tuin? Waaat?! Ja, geen echte natuurlijk, maar een sierlijke staande witte leeuw, gemaakt van beton. Oké, oké, een echte leeuw kan tussen de 120 en 250 kilo wegen, maar ach die van ons komt ook aardig in de buurt hoor. Onze leeuw weegt 80 kilo! Die duw je niet zomaar omver. Maar dan rest nog steeds de vraag: waarom zet je een leeuw in je tuin? Daar kunnen we vijf antwoorden op geven.

betonnen leeuw beeld

 

1. Elegante entree

Twee leeuwen aan beide zijde van de voordeur of op de oprijlaan zorgen voor een chique entree. Bij paleizen en burchten ontbreken leeuwen ook niet toch? Jouw huis is jouw eigen paleis, daar horen natuurlijk leeuwen bij. Je houdt wel van een elegantie, gratie en klasse. De bezoeker wordt hartelijk verwelkomd door de rijkelijke uitstraling van de leeuw(en).

 

2. Hollands glorie

Het kan ook zijn dat je dol bent op ons landje en dat de Hollandse leeuw je dierbaar is. Het symbool van de Hollandse leeuw komt uit de heraldiek. Niet alleen op nationaal niveau zegeviert de leeuw, de leeuw staat ook op vele familiewapens. De Nederlandse leeuw is afkomstig van Willem van Oranje-Nassau. Hij kwam in opstand tegen de Spaanse koning en gebruikte daarbij het logo van een leeuw met een zwaard en pijlenboog. Na tachtig lange jaren wonnen we de oorlog. De leeuw is sindsdien nooit meer verdwenen. Jij wilt die trots misschien ook wel met je meedragen? Al bedoelen we niet letterlijk tillen, want 80 kilo is dus best wel zwaar. Overigens hebben we ook kleinere varianten. Voor een compleet overzicht, bekijk gerust eens ons assortiment betonnen leeuwen beelden. Een leeuw in je tuin kan zodoende een puur-Hollandse keuze zijn.

 

3. Sterrenbeeld

Geboren tussen 22 juli en 22 augustus? Dan ben je een leeuw als sterrenbeeld. De een vindt zijn sterrenbeeld belangrijker dan de ander. Misschien hoor jij tot die eerste groep en hecht je er inderdaad waarde aan. Wat betreft het sterrenbeeld zijn de eigenschappen van een leeuw: zelfverzekerdheid, gul zijn, loyaliteit, ambitieus zijn en aanmoedigend. En natuurlijk horen daar ook wat zwakkere eigenschappen bij: ijdelheid, eigenwijsheid, af en toe melodramatisch zijn, overheersend en dominant gedrag en pretentieus zijn. Het moge duidelijk zijn dat leeuwen een sterke, krachtige en energieke persoonlijkheid hebben. Dat wil je als leeuw misschien wel benadrukken door een ‘evenbeeld’ in je tuin te zetten?

 

4. Koning der dieren

Een leeuw kan ook heersen over jouw tuin. De leeuw staat bekend als de koning van de dieren, omdat het een moedig dier is. Leeuwen worden in het dierenrijk door bijna alle dieren gerespecteerd. Ze zijn sterk en laten niet over zich heen lopen. Ze zijn ook nog eens prachtig om te zien en bewegen soepel en snel. Een leeuw is een dier dat vele associaties oproept dus, zoals de koning van het dierenrijk.

 

5. Dol op dieren

Misschien kies jij niet voor de leeuw vanwege zijn koninklijke elan. Je bent ook geen leeuw als sterrenbeeld, maar je bent gewoon dol op dieren. Je hebt al een paard, een poes, een olifant en een hertje in de tuin. Daar zou je nog wel een hond, kip of kikker bij willen. En daar past een leeuw uitstekend bij natuurlijk. Je eigen dierentuin, je persoonlijke verzameling fauna. Sfeervol als je genoeg ruimte in je tuin hebt, of juist knus en bijzonder als je een klein tuintje hebt.

Misschien heb jij wel een hele andere reden voor een leeuw in je tuin! Laat het ons weten! We zijn benieuwd.

 

 

Tuinbeeldencenter.nl

Een onderdeel van MCenters.

MCenters
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Tel: 085 -  401 7088

 

> Neem contact met ons op

Volg ons

Volg ons op Twitter & Instagram, like ons op Facebook.  

 

 Like Tuinbeeldencenter ons op Facebook  Volg Tuinbeeldencenter op Twitter  Volg Tuinbeeldencenter op instagram
 

webwinkelkeurfooter   paymenticons


Tuinbeeldencenter.nl - MCenters  |  Copyright 2019  |  Kvk: 67206158  |   Algemene voorwaarden  |  Privacy